вівторок, 01 червня 2021 11:06

Тотальна сірість та убогість: як одягалися жителі СРСР
6

СРСР відомий проблемами з нормальним одягом. Увесь був однаковий, сірий і нудний. Людям доводилося шукати достойне вбрання.

Детальніше про вуличну моду Радянського Союзу розповів білоруський блогер Максим Міровіч.

Радянським людям доводилося шукати хороший одяг
Фото: mirovich.media
Радянським людям доводилося шукати хороший одяг
Радянським людям доводилося шукати хороший одяг
Радянським людям доводилося шукати хороший одяг
Радянським людям доводилося шукати хороший одяг

Узимку в містах жінки носили пальто з хутряним коміром і шапкою з того ж хутра. Такий комплект вважався неймовірним шиком, коштував великих грошей. Шили його найчастіше на замовлення. Жінки бідніші носили магазинні пальта з важкої тканини в клітинку чи однотонні. Був комір зі штучного хутра поганої якості. Розкішшю були хороші шкіряні жіночі чоботи. Вони могли коштувати майже середню зарплату.

Навесні та восени жінки носили об'ємні плащі під пояс із тканини, що не промокає. Влітку одягалися в незручні костюми з вовняних і напіввовняних тканин, носили незручне й некрасиве взуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Несвіже м'ясо і жирні салати - чим насправді годували в їдальнях СРСР

З чоловічим одягом було ще гірше. Більшість носили безформні плащі чи куртки темних кольорів, картузи або шапки з гребенем. Штани або нагадували робу, або брюки. До них одягали шерстяні светри чи сорочки. Також були популярні болоньєві куртки на блискавках або кнопках. Особливо розкішними вважали хутряні шапки. Чоловіки у віці обожнювали стиль "Горбачов на прогулянці". У такому разі одягали костюм, краватку, довгий плащ та капелюх із полями. Такий одяг свідчив про статусність і заможність.

В останні радянські роки стало очевидно, що СРСР в моді відстав від розвинених країн. Людям набридла тотальна сірість і убогість. Люди почали носити яскраві вбрання, часто їх привозили із-за кордону. Особливо новий стиль був до вподоби молоді.

Побутові звички, смаколики й хитрощі з СРСР стали дивиною для сучасних людей. Мало хто розуміє, як можна зашити панчохи волоссям чи витирати газетами скло. Наші баби досі економлять пакети й варять згущене молоко вдома.

Зараз ви читаєте новину «Тотальна сірість та убогість: як одягалися жителі СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі