середа, 27 вересня 2023 11:04

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розкрили тактику ворога після удару по штабу ЧФ РФ

ЗСУ розкрили тактику ворога після удару по штабу ЧФ РФ
Після удару по штабу ЧФ РФ ворог використовує ракетоносії безсистемно і безглуздо. Фото: УНІАН

У тимчасово окупованому Криму спостерігається затишшя військово-морської діяльності загарбників у Севастополі після удару по штабу Чорноморського флоту РФ.

Унаслідок цієї атаки було ліквідовано вищих офіцерів противника, заявила спікера Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Зараз існує певний сумбур у керівництві ЧФ РФ після знищення штабу ворожого флоту. Тому що використання ракетоносіїв було безсистемним і безглуздим. Вони виходили, заходили, маневрували незрозумілими маршрутами з невиправданою витратою палива, без реалізації задач", – сказала вона.

Ворог нарощував присутність кораблів, коригував, заміняв один одного, тим самим демонструючи готовність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Очільник Міноборони прокоментував ліквідацію командувача Чорноморського флоту РФ

"Але все ж таки були застосовані для переконання, що керування існує, що керівництво на місці, а флот може бути боєздатним. Спостерігається затишшя військово-морської діяльності російських окупантів. Кораблі зараз більше ховаються, вишукуючи для себе безпекові місця для базування й перебування у Чорному морі. А проведення навчань, які обов'язкові для підтримання боєздатності флоту, ми не спостерігаємо", – додала Гуменюк.

Під час удару по штабу флоту в Севастополі 22 вересня загинув командувач Чорноморським флотом РФ адмірал Віктор Соколов. Це є першою втратою такого рівня під час бойових дій від 1904 року, пише Defense Express. Від часів Російсько-японської війни (1904-1905 років) російський флот жодного разу не втрачав своїх командувачів.

За даними Сил спеціальних операцій, тоді загинули 34 офіцери, ще 105 окупантів було поранено.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розкрили тактику ворога після удару по штабу ЧФ РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі