пʼятниця, 15 вересня 2023 11:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розказали про ситуацію в Чорному морі після атак на Севастополь

ЗСУ розказали про ситуацію в Чорному морі після атак на Севастополь
Окупанти все ширше розгортають корабельне угруповання. Фото: "Уніан"

Ворог у Чорному морі розгорнув 15 вересня 17 одиниць корабельного угруповання.

Росіяни намагаються зайняти максимально розгалужену систему розташування в акваторії, щоб отримати місце для маневрів, повідомила в ефірі телемарафону в п'ятницю керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"На сьогодні ворог розгорнув 17 одиниць корабельного угруповання у Чорному морі та 16 а Азовському. Окупанти все ширше розгортають корабельне угруповання. Їм неспокійно в бухтах, вони розуміють, що у затислих умовах неможливо буде маневрувати", ‒ заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росіян в окупованому Криму виникли проблеми з ППО

У Чорне море РФ вивела "Циклон", потенційний залп такого МРК становить вісім ракет.

"Номінально він є носієм ракет, але поки що ми не фіксували його застосування як ракетоносія. Слід бути готовими, що вони можуть вдатися до відчайдушного кроку ‒ застосовувати корабель, який не пройшов офіційних випробувань", ‒ додала Гуменюк.

За даними росЗМІ, "Циклон" має на борту установки для пуску восьми крилатих ракет типу "Калібр". Це нібито перший за останні 25 років військовий корабель, який "пройшов на Керченському суднобудівному заводі повний цикл будівництва, включно з комплексом випробувань".

Водночас речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зазначав, що корабель двічі не пройшов випробувань. А вся інформація про "Циклон", яку розповсюджують у РФ, – пропагандистська картинка.

У ніч на 13 вересня ракетним ударом у Севастополі пошкоджено великий десантний корабель окупантів "Мінськ" та уражено підводний човен "Ростов-на-Дону". Пошкоджено також обладнання судноремонтного заводу.

Вранці 14 вересня мешканці Євпаторії чули вибухи. Там атакували систему ППО. Вибухи чули у районі Заозерного. Пізніше стало відомо, що біля Євпаторії знищили російський комплекс ППО "Тріумф", який коштує $1,2 млрд

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розказали про ситуацію в Чорному морі після атак на Севастополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі