вівторок, 23 серпня 2022 15:39

Зеленський повідомив про нові напрями роботи "Кримської платформи"

Зеленський повідомив про нові напрями роботи "Кримської платформи"
До роботи Кримської платформи додали економічний та законодавчий напрямки. Фото: crimea-platform.org

"Кримська платформа" працюватиме в економічному й законодавчому напрямах.

Це сприятиме відновленню півострова після вигнання окупантів, каже президент Володимир Зеленський на відкритті другого саміту "Кримської платформи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський на саміті: "Деградація РФ почалась із захоплення Криму"

"У нас є опрацьований погляд на те, як відновити наш український півострів Крим після вигнання російських окупантів. І тому ми додаємо в роботу "Кримської платформи" ще два напрями – економічний і законодавчий", – сказав президент.

Україна має стратегію відновлення Криму й створює законодавчий фундамент.

"Ми ухвалили закон про корінні народи, яким захистили права кримськотатарського народу й Меджлісу, караїмів і кримчаків. Ми розвиваємо кримськотатарську мову. Ухвалили закон про захист політв'язнів, усіх, хто постраждав від окупантів. І це лише деякі приклади. Не збираємося на цьому зупинятися", – повідомив Зеленський.

Другий саміт "Кримської платформи" розпочався сьогодні, 23 серпня. Цьогоріч він відбудеться онлайн через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Захід відкриває Зеленський. Участь у ньому візьмуть представники близько 60 країн і міжнародних організацій, зокрема генсек НАТО Єнс Столтенберґ і президент Польщі Анджей Дуда.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський повідомив про нові напрями роботи "Кримської платформи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі