субота, 04 березня 2023 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові розповіли про останні події на південному фронті

Військові розповіли про останні події на південному фронті

Розпочалася 374-та доба російського широкомасштабного вторгнення в Україну. На півдні країни на Запорізькому та Херсонському напрямках противник веде оборону.

На окремих ділянках південного фронту ворог намагається покращити тактичне положення, створити умови для відновлення наступу, повідомив уранці 4 березня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Російська армія здійснила артилерійські обстріли районів понад 25 населених пунктів, зокрема, Времівки, Новосілки, Зеленого Поля Донецької області; Гуляйполя, Залізничного, Гуляйпільського, Чарівного та Кам'янського Запорізької області; Очакова на Миколаївщині, а також Берислава, Томариного, Козацького, Білозерки, Дніпровського і Херсона на Херсонщині. Є загиблі та поранені серед цивільного населення", – ідеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог рахує втрати: Генштаб повідомив гарні новини з передової

У Сімферополі тимчасово окупованої республіки Крим російська окупаційна влада, побоюючись активізації проукраїнського руху, дій патріотично налаштованих осередків, створює так звані "добровільні дружини".

"Відомо, що через війну в Україні, існує певна нестача співробітників правоохоронних органів, тому, окрім патрулювання міста, одним із завдань згаданих підрозділів має бути виявлення коригувальників та диверсантів", – звітує Генштаб.

Російські загарбники продовжують грабувати населення на тимчасово захопленій території Запорізької області. Із початку лютого 2023 року російські найманці почали активно забирати автомобілі в жителів, які не отримали російські паспорти.

Зараз ви читаєте новину «Військові розповіли про останні події на південному фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі