четвер, 10 травня 2018 19:51

Українця в Криму засудили до 8 років ув'язнення

Українця в Криму засудили до 8 років ув'язнення
Чоловіка звинуватили у підготовці теракту. Фото: "Цензор.нет"

10 травня Судакський міський суд в окупованому Криму визнав українця Геннадія Лимешко винним і призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин".

Лимешко визнав провину, справа розглядалася в особливому порядку. Суд врахував наявність у Лимешка малолітньої доньки. Обтяжуючою обставиною став політичний мотив злочину, повідомляє "Крим Реалії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звинувачували у тероризмі і шпигунстві - оприлюднили список політв'язнів Кремля 2017 року

"Ненависть і ворожнеча в зв'язку з приєднанням Криму до Росії", - йшлося у вироку.

Термін відбування покарання обчислюється з 10 травня 2018 року.

В окупованому Криму 12 серпня 2017 року затримали 25-річного Геннадія Лимешка. Про це через три дні повідомили російські спецслужби.

Чоловіка називають "агентом Служби безпеки України" і звинувачують у підготовці диверсій на трасі Судак — Новий світ. Нібито хотів спиляти лінії електропередачі, влаштувати підпал у лісі і спровокувати обвал порід поряд з автодорогою. У Лимешка вилучили дві тротилові шашки, гранату, ємності з займистою сумішшю, ручну пилку і фотоапарат, кажуть у ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Українця в Криму засудили до 8 років ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі