пʼятниця, 12 червня 2020 09:37

Україна вимагає звільнити заарештованого в Криму військового

Україна вимагає звільнити заарештованого в Криму військового
Прикордонники РФ затримали в Криму українського військового. Фото: скриншот із відео затримання

Україна зажадала від Росії негайного звільнення українського військового Євгена Добринського, заарештованого в анексованому Криму.

Вимогу озвучив постпред України в ОБСЄ Євген Цимбалюк під час онлайн-засідання Постійної ради організації, пишуть "Крим. Реалії".

Повний текст заяви розміщено на сайті українського представництва при ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ішов із піднятими руками: окупанти оприлюднили відео потрапляння в полон українського солдата

"Число українських громадян, незаконно затриманих російською стороною, продовжує зростати. 30 травня український військовослужбовець пропав безвісти поблизу адміністративного кордону між материковою Україною та окупованим Кримом. Як з'ясувалося пізніше, його було викрадено російською спецслужбою, яка звинуватила його в так званому порушенні державного кордону. Ми вимагаємо від російської сторони негайно звільнити його", — сказано в повідомленні.

Представник України вкотре закликав Росію припинити незаконну окупацію Криму, мілітаризацію Чорного та Азовського морів і зупинити агресію проти України.

Український військовий зник на адмінкордоні півострова з Херсонською областю 30 травня. 2 червня самопроголошена влада Криму визнала, що українець перебуває в них. 3 червня окупаційний суд Сімферополя відправив його під арешт на 30 діб за надуманим звинуваченням. Українська сторона подала апеляцію на це судове рішення.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає звільнити заарештованого в Криму військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі