середа, 03 червня 2020 09:53

Ішов із піднятими руками: окупанти оприлюднили відео потрапляння в полон українського солдата

Ішов із піднятими руками: окупанти оприлюднили відео потрапляння в полон українського солдата
Старшого солдата 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади Євгена Добринського викрали на спостережному пункті "Берлога" поблизу залізничного моста на адмінкордоні з окупованим Кримом. Фото: espreso.tv

Пресслужба управління ФСБ в окупованому Криму оприлюднила відео, на якому нібито зображено момент потрапляння в полон українського військового Євгена Добринського із 95-ї бригади ДШВ.

Відео було викладено на каналах окупантів у YouTube.

Окупаційні силовики стверджують, нібито Добринський у стані сп'яніння був затриманий росіянами на мосту, коли йшов через адмінмежу в напрямку Кримського півострова.

Прикордонна служба ФСБ РФ у Криму також наводить слова Добринського на допиті.

"Я, Добринський Євген Вікторович. Проходжу службу в 95-й бригаді ДШВ, 13-му батальйоні. Відправлений був у відрядження 3 місяці тому охороняти адміністративний кордон із півостровом Крим. Наше завдання - охороняти залізничний міст. 29 травня, близько 22:00-23:00 пішов у село Сиваш по сигарети, де зустрів компанію місцевих, які розпивали алкоголь на зупинці. Ми курили травку. І ще мені дали, я в кишеню поклав", - сказав полонений.

За словами Добринського, він нібито самостійно вирішив піти в бік непідконтрольної території Криму, бо був напідпитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Був без зброї: журналіст розповів про деталі викрадення українського військового окупантами

"Дійшов до моста там, де мій товариш стояв. Він за мною не пішов, а я пішов уперед. За дамбою я спускався до води. Сидів на рейках. Йдучи далі, побачив двох озброєних людей, які прямували в мій бік. Після чого я їм помахав рукою. Сказав: "Привіт, не стріляйте. Я без зброї, прийшов з миром". Після чого я сів на рейки, а вони підійшли і мене затримали. Коли мене затримували, я не давав тримати руки, щоб наділи на мене наручники. Вони надягли", - розповів Добринський.

Окупаційні силовики за фактом інциденту порушили кримінальну справу "про незаконне перетинання державного кордону Росії".

В районі півострова Чонгар біля анексованого Криму викрали українського військового, який ніс службу на спостережному посту. Зникнення військового виявили ще о 5-й ранку 30 травня, повідомляє Військова служба правопорядку у Збройних силах України.

Зараз ви читаєте новину «Ішов із піднятими руками: окупанти оприлюднили відео потрапляння в полон українського солдата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі