пʼятниця, 15 вересня 2023 06:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У росіян в окупованому Криму виникли проблеми з ППО

У росіян в окупованому Криму виникли проблеми з ППО
Росіяни в окупованому Криму мають проблеми з ППО. Фото: росЗМІ

У тимчасово окупованому Криму Збройні сили України завдали удару по розташуванню російської ЗРК неподалік Євпаторії.

Це свідчить про неготовність сил російської протиповітряної оборони відбивати українські атаки, йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Напередодні СБУ та ВМС України провели операцію, під час якої під Євпаторією було знищено російський комплекс С-400 "Тріумф". Українські сили за допомогою дронів вдарили по радару та антенам системи С-400, а потім знищили пускові комплекси двома крилатими ракетами "Нептун", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни бояться продовження: в ISW прокоментували удар по Севастополю

На знімках від 14 вересня видно вибух недалеко від Євпаторії та клуби диму у цьому районі. Додаткові кадри з геоприв'язкою показують, що російські війська нещодавно розмістили батарею С-400 неподалік Євпаторії. Вибух стався в тому самому місці, де в серпні 2022 року росіяни розгорнули свою систему С-400.

"Цей удар свідчить, що російські війська не були готові до перехоплення ракет за допомогою своєї системи ППО, або ж не змогли цього зробити", ‒ зазначають в ISW.

У ніч на 13 вересня ракетним ударом у Севастополі пошкоджено великий десантний корабель окупантів "Мінськ" та уражено підводний човен "Ростов-на-Дону". Пошкоджено також обладнання судноремонтного заводу.

Вранці 14 вересня мешканці Євпаторії чули вибухи. Там атакували систему ППО. Вибухи чули у районі Заозерного. Пізніше стало відомо, що біля Євпаторії знищили російський комплекс ППО "Тріумф", який коштує $1,2 млрд

Зараз ви читаєте новину «У росіян в окупованому Криму виникли проблеми з ППО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі