четвер, 14 вересня 2023 12:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни бояться продовження: в ISW прокоментували удар по Севастополю

Росіяни бояться продовження: в ISW прокоментували удар по Севастополю
Вночі 13 вересня ЗСУ завдали удару по тимчасово окупованому Севастополю. Фото: t.me/voynareal

Після удару по судноремонтному заводу в тимчасово окупованому Севастополі російські загарбники бояться продовження атак.

А знищення двох суден призведе до того, що сухий док деякий час не працюватиме. Про це в новому огляді повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що вночі 13 вересня Збройні сили України завдали ракетних ударів по тимчасово окупованому Севастополю. У результаті було пошкоджено ворожий великий десантний корабель, підводний човен та портову інфраструктуру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Більше схожий на згарище" – Гуменюк розповіла про знищені російські кораблі

Сухий док буде недіючим, поки РФ не прибере уламки, що може зайняти певний проміжок часу. Зараз ступінь пошкодження ремонтних потужностей заводу невідома.

Окупаційна влада Криму також повідомила про пошкоджені житлові будинки та поранення кількох десятків людей. Проте не було жодної інформації про те, чи поранено військових РФ.

Тим часом російський пропагандист Володимир Соловйов обурився через ракетний удар та заявив про необхідність відповідного удару по західних підприємствах, які вироблять ракети, які, ймовірно, ЗСУ використовували під час атаки.

"Заклик Соловйова до ескалації із Заходом є шаблонною риторикою для його внутрішньої аудиторії, але не відображає жодної фактичної позиції Кремля з цього питання. Російські воєнкори занепокоєні тим, що удар України може бути передвістям активізації кампанії з повернення Україною тимчасово окупованого Криму", ‒ йдеться у повідомленні.

У ніч на 13 вересня ракетним ударом у Севастополі пошкоджено великий десантний корабель окупантів "Мінськ" та уражено підводний човен "Ростов-на-Дону". Пошкоджено також обладнання судноремонтного заводу.

Вранці 14 вересня мешканці Євпаторії чули вибухи. Там атакували систему ППО. Вибухи чули у районі Заозерного. Пізніше стало відомо, що біля Євпаторії знищили російський комплекс ППО "Тріумф", який коштує $1,2 млрд

Зараз ви читаєте новину «Росіяни бояться продовження: в ISW прокоментували удар по Севастополю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі