середа, 06 вересня 2023 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Стане мишоловкою: генерал розповів, як звільнятимуть Крим

Стане мишоловкою: генерал розповів, як звільнятимуть Крим
Співробітники ФСБ РФ та російська влада у тимчасово окупованому Криму вже вивезли свої сім'ї та майно в Росію. Фото: t.me/Pravda_Gerashchenko

Російська влада та співробітники ФСБ РФ вже вивезли з тимчасово окупованого Криму свої сім'ї та майно.

Вони прекрасно розуміють свою безперспективність, заявив голова Служби зовнішньої розвідки України у 2020-2021 роках, генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, передає УНІАН.

"На сьогодні неможливо утримати Крим у повній ізоляції. Вони це розуміють, тому вивезли все цінне назад у РФ", ‒ сказав він.

Для звільнення Криму Україна використовуватиме змішану стратегію. Комбінуватиме знищення військових об'єктів, ресурсів РФ на території Криму і рейдові операції, які вже сьогодні показують, що півострів неможливо перекрити повністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія заговорила про "тонку" стратегію повернення Криму

"Якщо говорити про оперативну обстановку на фронті, то ЗСУ розвивають успіх у двох напрямках: біля Бахмута і на виході до Азовського моря. Сьогодні вони біля міста Токмак. Взяття цього міста відкриє для нас можливість перерізати сухопутний коридор між Росією і Кримом. Після цього Крим перетвориться на пастку. На таку собі мишоловку", ‒ розповів Кондратюк.

Окупанти змінили тактику охорони Керченського мосту. Через атаки морських дронів там побільшало прикордонників.

Офіційні представники України неодноразово заявляли про те, що завершення війни з Росією можливе лише за повної деокупації територій, зокрема й Криму.

Звільнення тимчасово окупованого Росією Криму має бути пріоритетним, адже півострів має вирішальне значення. Водночас це станеться, якщо Україна отримає необхідну допомогу.

Зараз ви читаєте новину «Стане мишоловкою: генерал розповів, як звільнятимуть Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі