середа, 27 червня 2018 15:32

"Співкамернику приносили смажену курку, щоб зламати політв'язня" - Балух голодує 101-й день

"Співкамернику приносили смажену курку, щоб зламати політв'язня" - Балух голодує 101-й день
Володимир Балух голодує 101-й день: балансує на межі. Фото: "Радіо Свобода"

У кримському СІЗО український політв'язень Володимир Балух голодує 101-й день.

Стан здоров'я полоненого погіршується. Про умови тримання розповів у студії заступник голови правління Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін, передає "Громадське".

"Хто бачив у інтернеті його фото, особливо, в порівнянні з тим, яким він був до того, як його помістили в СІЗО — там неозброєним оком видно, що все дуже погано. Він потребує негайної медичної допомоги та направлення до цивільного медичного закладу для проходження повного обстеження. СІЗО офіційно не визнає, що він голодує, тому ніякого особливого режиму для нього не передбачено", - зазначив Володимир Чекригін.

За його словами, після 25-ти днів повного голодування тільки на воді стан здоров'я Балуха так погіршився, що архієпископу Клименту через силу вдалося вмовити його приймати хоч щось.

"Була реальна загроза того, що він може померти. Ця загроза в принципі залишається, бо цими сухарями він балансує на нульовій межі. Сам факт, що він хоч щось приймає, вони розцінюють як те, що він не голодує, тому ніякого особливого режиму для нього не передбачено".

За останньою інформацію, Володимир Балух перебуває знову в загальній камері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Позиція Москви - українців у Криму немає": чому Балух став рупором опору

"До того, коли під час повного голодування перебував у камері для двох, були такі умови, що його постійно провокували. Приносили співкамернику смачну їжу: смажену картоплю, курку. Створювали умови, щоб він здався, щоб зламати його", - розповів Чекригін.

Зазначається, що Балух перебуватиме у ізоляторі тимчасового тримання до оголошення вироку в другій справі. Якщо Володимира засудять у другій справі, суд буде вправі відмовити у розгляді умовно-дострокового звільнення. Попередньо оголошення буде 2 липня.

Балух голодує з 19 березня, протестуючи проти вироку в одній із порушених щодо нього справ: його засудили до 3,5 років ув'язнення в колонії-поселенні за звинуваченням у зберіганні боєприпасів. Бранець Кремля втратив 30 кг ваги за час голодування, його життя під загрозою.

Зараз ви читаєте новину «"Співкамернику приносили смажену курку, щоб зламати політв'язня" - Балух голодує 101-й день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі