понеділок, 30 жовтня 2023 12:23

"Сезон "бавовни" триває": окупанти в Криму намагаються захиститись від ударів ЗСУ

"Сезон "бавовни" триває": окупанти в Криму намагаються захиститись від ударів ЗСУ
Територія тимчасово окупованого Криму стала досяжною для для Сил оборони України. Фото: lb.ua

Російські загарбники у тимчасово окупованому Криму намагаються захиститися від ймовірних ударів ЗСУ.

Для цього на півострові окупанти проводять потужні маневри своїми силами і засобами. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ вдарили по окупантах у Криму і біля Луганська

За її словами, росіяни намагалися створити з Криму дуже потужний військовий хаб, де б могли перебувати їхні ресурси.

"І дійсно, зараз, усвідомлюючи, що сезон "бавовни" триває і досяжність Кримського півострова для Сил оборони є реальною, вони намагаються маневрами захиститися і перерозподілити сили", - сказала Гуменюк.

Вона також розповіла, що свої сили ворог частково перекидає на захоплені території материкової України, а частково намагається захистити їх у самому Криму.

У ніч на 30 жовтня українські війська вдарили по базі ракетно-зенітного полку РФ на території тимчасово окупованого Криму. Удару завдали по базі російської ППО в Оленівці, повідомили місцеві Telegram-канали. Внаслідок атаки нібито поранено 17 окупантів. Про жертв поки не повідомляють.

У ніч на понеділок, 30 жовтня, в окупованому Севастополі чули гучні звуки. Окупаційна влада заявила про атаку безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «"Сезон "бавовни" триває": окупанти в Криму намагаються захиститись від ударів ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі