понеділок, 05 серпня 2024 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росіяни з першого разу натяків не розуміють": у ВМС розповіли про ситуацію в Чорному морі

"Росіяни з першого разу натяків не розуміють": у ВМС розповіли про ситуацію в Чорному морі
Росіяни продовжують стягувати на територію Криму різні пускові установки. Фото: armyinform.com.ua

Ситуація в Азово-Чорноморському регіоні нині залишається незмінною.

Навіть після влучних ударів Сил оборони по дороговартісних російським ЗРК в Криму загарбники продовжують стягувати на півострів інші пускові установки. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

За його словами, вже тривалий час в Азовському морі не видно ворожих кораблів.

"У Чорне море росіяни наважуються виходити лише підводними човнами. Зараз там перебуває один підводний човен. На його борту можуть бути чотири "Калібри". Нагадую, вийшли субмарини втрьох, дві вже повернулися в пункт базування "Новоросійськ". Бойового застосування цих підводних човнів не було", - сказав Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни втратили майже всі свої субмарини в Чорному морі - Defense Express

Разом з тим, за його словами, поки російські кораблі є на базі у Новоросійську, можна вважати, що вони присутні в акваторії Чорного моря. Адже минулого разу корабель "Адмірал Макаров" вийшов усього на годину, запустив чотири "Калібри", після чого повернувся на базу.

"Не слід забувати, що це не тільки кораблі, а ще й авіація, в тому числі зі складу Чорноморського флоту РФ, яка поки присутня у повітряному просторі над нашим Чорним морем 24/7", - наголосив речник.

Він також прокоментував вдале влучання Сил оборони у пускові установки ворога в Криму та субмарину "Ростов-на-Дону". За словами представника ВМС, окупанти розуміють, що в Азовському та Чорному морях безпечних локацій для них не залишилося. Однак, загарбники продовжують використовувати суходіл, тимчасово окупований Крим, де у них періодично з'являються різноманітні системи ППО.

Плетенчук підкреслив, що Сили оборони влучно завдають ударів по різноманітних об'єктах військової інфраструктури ворога, якому доводиться стягувати до Криму установки з інших локацій.

"На цьому фоні виглядає трохи дивним їхні спроби ремонтувати там кораблі. Це не перший кейс. Той самий "Ростов-на-Дону" було уражено разом з ВДК "Мінськ" як раз у сухому доці. Після цього був випадок, коли вони закінчили ремонт ВДК, збиралися їх виводити на ходові випробування та так само отримали пошкодження у гавані. Тобто, росіяни з першого разу натяків не розуміють", - сказав Плетенчук.

За даними Генштабу ЗСУ, 2 серпня підрозділами ракетних військ, у взаємодії з підрозділами Військово-Морських сил Збройних сил України було суттєво пошкоджено чотири пускові установки ЗРК "Тріумф".

Крім того, внаслідок успішної атаки в порту Севастополя українські воїни вразили підводний човен Чорноморського флоту РФ "Ростов-на-Дону".

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни з першого разу натяків не розуміють": у ВМС розповіли про ситуацію в Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі