середа, 31 серпня 2022 07:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін забрав із Севастополя більшу частину штабу Чорноморського флоту

Путін забрав із Севастополя більшу частину штабу Чорноморського флоту
РФ вивезла більшу частину штабу Чорноморського флоту з Севастополя. Фото: "Уніан"

Російська Федерація перевела більшу частину штабу Чорноморського флоту з тимчасово окупованого Севастополя у захопленому росіянами Криму в місто Новоросійськ.

Перед цим у Чорноморського флоту Росії змінився командувач. Ним став віцеадмірал Віктор Соколов, заявив 30 серпня військовий експерт Олег Жданов.

"Російський диктатор Володимир Путін зняв командувача Чорноморським флотом. Йому у провину поставили втрату флагмана і обезголовлення флоту. Вони намагалися зберегти в таємниці нове призначення. Буквально на третій день після його призначення у дах штабу Чорноморського флоту в місті Севастополі влучає китайський безпілотник. Причому летить спокійно над бухтою, по ньому ведуть вогонь зі стрілецького озброєння. ППО його не бачить. Він спокійно врізається в дах і вибухає", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі попередили українців про небезпеку з півдня

Саме після цього частину штабу російського флоту в Чорному морі перевели до Новоросійська, додав експерт. На думку Жданова, після такого потрібно знімати вже нового командувача.

Окупаційна адміністрація тимчасово захопленого Росією Криму наказала засекречувати факти вибухів на військових об'єктах півострова.

26 серпня була оприлюднена доповідь НАТО, в якій було зазначено, що російські бойові літаки залишають Крим. Мінімум 10 винищувачів ЗС РФ були перекинуті з території півострова на материкову частину Росії. При цьому, хоча РФ наростила кількість комплексів ППО, з виявленням БПЛА у неї, як і раніше, величезні проблеми.

Увечері 26 серпня над Кримом знову було неспокійно. У Євпаторії та Севастополі російська ППО вела вогонь, імовірно, по безпілотниках.

Зараз ви читаєте новину «Путін забрав із Севастополя більшу частину штабу Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі