пʼятниця, 28 вересня 2018 14:28

Припини голодування – Клих звернувся до Сенцова

Припини голодування – Клих звернувся до Сенцова
Клих звернувся до режисераСенцова з проханням припинити голодувати

Політв'язень Кремля Станіслав Клих написав лист-звернення до українського режисера Олега Сенцова. У ньому закликає припинити голодування заради власних дітей.

Про це розповіла Тамара Клих після 3-денного побачення із сином у російській в'язниці, пише "Українська правда".

"Лист взяла. Вишлю Людмилі Денісовій і передам на словах його заклик. Стас каже, що Сенцов писав йому листівку й лист ще до голодування. Але вони самі кажуть, що тюремники тюремникам листи не передають. Тому попросив мене переслати", - розповіла жінка.

Клих звернувся до Олега Сенцова з проханням припинити голодувати.

"Ми розуміємо, що він за всіх голодує та ми його не звинуватимо, якщо його звільнять одного. Але у нього 2 дітей, ще й один хворий. Нехай подумає про дітей і не голодує", — процитувала його слова мати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тримають у жахливих умовах: мати Клиха розповіла про побачення з сином у російській в'язниці

Незаконно засуджений у РФ на 20 років за звинуваченням у підготовці терактів в Криму Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування в колонії міста Лабитнангі з вимогою до влади РФ звільнити всіх українських політв'язнів.

Із закликом негайно звільнити Сенцова за останні місяці виступили численні діячі світової культури, а також політики та правозахисники.

У США петиція на сайті Білого дому на підтримку українського режисера набрала понад 100 тис. підписів. Відповідно до американського законодавства, документ направлять на розгляд профільного відомства.

Зараз ви читаєте новину «Припини голодування – Клих звернувся до Сенцова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі