пʼятниця, 28 вересня 2018 12:38

Тримають у жахливих умовах: мати Клиха розповіла про побачення з сином у російській в'язниці

Тримають у жахливих умовах: мати Клиха розповіла про побачення з сином у російській в'язниці
Станіслав Клих утримується в жахливих умовах в Росії. Фото: Інформатор

У російській в'язниці політв'язень Кремля Станіслав Клих виглядає трохи краще, але має проблеми зі здоров'ям.

Мати ув'язненого Тамара Клих навідала Станіслава та повернулася з Росії 27 вересня. Мали 3-денне побачення, передає "Українська правда".

"Дуже тяжка дорога була. 3 доби бачилися у тюрмі. Стас краще виглядає, ніж минулого року був, – я востаннє його тоді бачила. Але скаржиться, що дуже болить серце, весь час на ліках, болять нирки і ноги", - сказала мати ув'язненого.

Жінка зазначила, що на погіршення самопочуття її сина могли вплинути також і ліки, які йому кололи в лікарні.

"Коли його забрали до Магнітогорська до лікарні, то там же колють і не кажуть, що вони колють. Там якісь порошки й уколи давали. І в їжу щось підсипають, Стас каже, що відчувається це. То він відмовляється і більше з магазина харчується. Але ж там кожен раз треба писати заяву. І там через 3-4 год. прийдуть, а можуть і не прийти, і мусиш їсти ту бурду. Каже, дають таку їжу, що жах один", - розповіла Тамара Клих.

Також вона розповіла про жахливі умови у російській в'язниці.

"Холод, все брудне, навіть білизну попрати не можна, бо вода – лід. Сам страшний, брудний. Звичайно, там, де нас приймали, то і ремонт був, і вода бігла в туалеті. То Стас сказав, що до раю попав, бо і мама поруч, і постіль геть інша. Я трохи кип'ятильником нагріла води, то хоч трохи ту робу попрала. Бо не дають ні спортивного (одягу передати – ред.), нічого, шкарпетки лиш взяли, 2 майки. Ще термобілизну дозволили", - сказала Тамара Клих.

Від моменту, коли Станіслава привезли до в'язниці у Верхньоуральську, сидить в одиночці. Крім того, у в'язниці відмовилися взяти передачу, яку вона привезла.

"Дуже засмучена, там (під час побачення – ред.) годувала я його, а от передачу не взяли. У Магнітогорську живе двоюрідний брат Стаса, моєї сестри син. Він передавав Стасу передачу. Я просила, щоб багато не брав, бо я ж їду. То їм побачення не дали, але передачу від брата взяли. А потім мені відмовили, бо "була вже передача". Я їм кажу, що дозволено ж 20 кг, він же точно стільки не передавав. А вони кажуть, хай навіть кілограм, то вже рахується передача, і нічого не взяли. Засмутилася", - сказала мати політв'язня.

Частину своєї передачі вона вислала сину посилкою з Магнітогорська, бо, за її словами, з України посилки у в'язниці не беруть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зламати Сенцова для Путіна — це зламати в Криму український спротив"

"Стас дуже вдячний усім, що згадують, сумує дуже за домом. Просить, щоб писали йому листи. Його адреса: 457670 Россия, Челябинская область, г. Верхнеуральск, ул. Северная, 1 ФКУ - тюрьма, Клых Станислав Романович, 1974 г.р. Писати треба російською, бо інакше листи не доходять. Напишіть, хай люди пишуть листи. Не тільки Стасу, всім нашим політв'язням, бо то для них розрада та підтримка", - сказала мати в'язня.

У своє звільнення політв'язень не вірить.

Політв'язень Станіслав Клих поскаржився, що у російській психіатричній лікарні йому вводили психотропні препарати.

Станіслав Клих засуджений до 20 років ув'язнення в справі щодо забороненої в Росії та визнаної екстремістською організації УНА-УНСО. За версією російського слідства, у 1994-1995-х воював проти російських федеральних сил у складі озброєних формувань самопроголошеної республіки Ічкерія. Відбуває покарання у Верхньоуральській колонії в Челябінській області Росії. Заявляв про катування. За рішенням керівництва в'язниці, до Клиха застосовувалося примусове психіатричне лікування.

Зараз ви читаєте новину «Тримають у жахливих умовах: мати Клиха розповіла про побачення з сином у російській в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі