неділя, 18 грудня 2022 11:44

Операція зі звільнення Криму: Зеленський зробив заяву

Операція зі звільнення Криму: Зеленський зробив заяву
Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю французьким журналістам. Фото: скріншот з відео

Операція зі звільнення тимчасово окупованого Криму поки що не почалася.

Водночас українці демонструють готовність до неї. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким телеканалам TF1 і LCI, передає Gazeta.ua.

"Це дуже складне питання. Сама операція ще не почалася. Коли почнеться – точно про неї почуєте. Я вважаю, що відвоювання Криму почалося в головах людей, у нашому внутрішньому бажанні, в міцності громадян і їхній єдності стосовно цього. І це важливо. Бо відвоювання завжди починається із суспільства. З бажання і готовності. Тому початок є", – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО попередив росіян, які риють окопи в Криму

Президента також запитали про терміни звільнення Криму. Він зазначив, що приїхати на півострів влітку 2023 року було б "хорошим варіантом".

"Я люблю Крим. Я був багато разів і років там поспіль. Я залюбки приїду на море в наш, деокупований Крим. Влітку? (журналіст запитав про літо 2023-го. – Gazeta.ua). Так, це хороший варіант. Влітку там гарна погода", – додав Зеленський.

Американський політолог Френсіс Фукуяма не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників 2023 року. Буде ще один принизливій відхід.

Щоб дістатися до адмінкордонів Криму, українській армії потрібно подолати відстань у 84 км до захопленого Мелітополя на Запоріжжі, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Висловлювання Володимира Зеленського про повернення Криму нібито говорять про неготовність і небажання Києва вирішувати проблеми невійськовими методами, заявив пессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «Операція зі звільнення Криму: Зеленський зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі