середа, 06 вересня 2023 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти захищають Кримський міст по-новому

Окупанти захищають Кримський міст по-новому
Біля Кримського мосту побільшало катерів ФСБ. Фото: eastnews.ua

Окупанти змінили тактику охорони Керченського мосту.

Через атаки морських дронів там побільшало прикордонників, сказав речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук під час брифінгу у Медіацентрі Україна, передає Gazeta.ua

Раніше міст охороняли від одного до трьох катерів чи кораблів прикордонної служби ФСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна затопити весь Чорноморський флот: у ЗСУ відреагували на "захист" Керченського мосту баржами

"Зараз там постійно перебуває п'ять – шість катерів та п'ять – шість кораблів прикордонної служби федеральної служби безпеки. Іноді вони долучають військові кораблі, наприклад, сторожовий корабель "Питлівий", – повідомив Плетенчук.

Росіяни більше не перевозять цивільні вантажі великими десантними кораблями. Вони намагаються ховатися за тимчасово окупованим Кримом чи в бухті Новоросійська.

"Вони відчувають небезпеку і ховаються чи за Кримом, чи у бухтах портів, де їх захищають бонові загородження. Також вони ховаються біля другої бази Чорноморського флоту РФ – Новоросійська", – підсумував речник.

На південь від Керченського мосту росіяни встановили баржі, що мають стати загородженням від українських морських дронів.

Журналісти опублікували супутникові знімки, на яких видно, що баржі не затоплені, а, ймовірно, закріплені якорями на одному місці.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти захищають Кримський міст по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі