четвер, 31 серпня 2023 13:20

Можна затопити весь Чорноморський флот: у ЗСУ відреагували на "захист" Керченського мосту баржами

Можна затопити весь Чорноморський флот: у ЗСУ відреагували на "захист" Керченського мосту баржами
Росіяни баржами намагаються захистити Кримський міст. Фото: chas.news

Російським окупантам варто було б врахувати уроки історії та повторити тактику одного з їхніх адміралів й затопити відразу весь Чорноморський флот.

Такий крок вирішив би багато проблем, у тому числі зберіг би життя особовому складу росіян. Так "захист" Керченського мосту баржами в ефірі національного телемарафону прокоментував речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Неприховано радіємо": у ЗСУ прокоментували нову "бавовну" в Криму

За його словами, росіяни справді затопили баржі, щоб захистити Кримський міст. Плетенчук також наголосив, що росіянам слід повністю перекрити Керченську протоку й закрити судноплавство в цьому районі, щоб мати хоча б якісь гарантії, що до мосту "нічого не допливе". Однак, він сумнівається, що Росія піде на такий крок, адже тоді їй буде важко грабувати тимчасово окуповані території України, у тому числі вивозити українське зерно та метал.

Речник ВМС також розповів, що росіяни посилили прикордонне угруповання навколо Кримського мосту. Так, Керченську протоку охороняють шість катерів і п'ять кораблів.

На південь від Керченського мосту росіяни встановили баржі, що мають стати загородженням від українських морських дронів.

Журналісти опублікували супутникові знімки, на яких видно, що баржі не затоплені, а, ймовірно, закріплені якорями на одному місці.

Зараз ви читаєте новину «Можна затопити весь Чорноморський флот: у ЗСУ відреагували на "захист" Керченського мосту баржами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі