середа, 05 квітня 2023 19:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти у Криму готуються до контрнаступу ЗСУ: нові супутникові фото
3

Росіяни вирили 7 км окопів на пляжах біля Євпаторії
Фото: ru.krymr.com
Росіяни вирили 7 км окопів на пляжах біля Євпаторії
Росіяни вирили 7 км окопів на пляжах біля Євпаторії

В окупованому Криму вирили лінію окопів на узбережжі Євпаторії та неподалік міста.

Її протяжністю становить понад 7 км. Про це свідчать супутникові знімки, які є в розпорядженні "Крим.Реалії" та "Схем".

Кадри з космосу свідчать, що окопна лінія простягнулася на узбережжі від Євпаторії до села Заозерного. На 16 березня вона була завдовшки 7 км 800 м.

"Схеми" наголосили, що ще на початку березня цього року протяжність споруд була трохи більшою за 3,5 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутник показав, що набудували окупанти в Криму

Про зведення укріпспоруд просто на пляжах біля Євпаторії стало відомо у березні. Ця інформація набула розголосу. В соцмережах публікували відповідні відео. Місцеві жителі стали нарікати на можливий "несезон" у Криму через укріплення на пляжах.

Підготовляти лінії оборони в Криму російські терористи почали особливо активно з початку 2023 року, хоча перші захисні споруди почали з'являтися на острові восени торік.

Гауляйтер Кримського півострову Криму Сергій Аксьонов заявляв, що Україна нібито не зможе деокупувати півострів завдяки фортифікації та формуванню оборони.

2 квітня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов оприлюднив 12 кроків деокупації Криму, які розробляються із залученням широкого кола фахівців та експертів.

План включає, зокрема, негайний виїзд з півострова громадян РФ, обговорення проєкту пам'ятника "русский военный корабль идёт нах*й", а також перейменування Севастополя, ймовірно, на Ахтіар.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти у Криму готуються до контрнаступу ЗСУ: нові супутникові фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі