пʼятниця, 24 грудня 2021 14:13

Міністру транспорту Росії та його заступнику повідомили про підозру

Міністру транспорту Росії та його заступнику повідомили про підозру
Савельєву повідомили про підозру у незаконному транспортуванню людей через український кордон. Фото: Pexels

Міністру транспорту Росії Віталію Савельєву та його заступнику повідомили про підозру в організації незаконного переправлення людей через державний кордон України.

Про це повідомили в офісі генерального прокурора України.

"Підозрювані, перебуваючи на керівних посадах найбільшого авіаперевізника РФ ПАТ "Аерофлот", після закриття всіх повітряних пунктів пропуску через державний кордон України й пунктів контролю на тимчасово окупованій території півострова Крим організували злочинну схему", - ідеться в повідомленні.

З квітня 2014 року до листопада 2020-го до Криму та з нього здійснили понад 34 тис. рейсів. Через державний кордон України незаконно перевезли щонайменше 329 тисяч осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Росією спіймали учасника захоплення Луганського аеропорту

Ці рейси відбувалися всупереч нормам міжнародного й повітряного права України.

У Донецькій області затримали одного з організаторів місцевого незаконного "референдуму" 2014 року. Злочинець закликав громадян зривати державні прапори й голосувати за приєднання регіону до так званої ДНР, повідомляє пресслужба СБУ. Для цього він підбурював людей до масових заворушень під виглядом проведення мітингів і громадських зібрань.

Зараз ви читаєте новину «Міністру транспорту Росії та його заступнику повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі