субота, 12 листопада 2022 11:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Міністр" у Криму "переформатував" медицину під повномасштабне вторгнення Росії

"Міністр" у Криму "переформатував" медицину під повномасштабне вторгнення Росії
Так званий міністр охорони здоров'я у Криму Костянтин Скорупський отримав підозру від СБУ. Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру у колабораційній діяльності керівнику так званого міністерства охорони здоров'я Криму.

Чоловік змінив медичну систему тимчасово окупованого півострова під військові потреби російських загарбників, інформує пресслужба СБУ 12 листопада.

"Посадовець" організував постачання лікарських засобів, обладнання і автомобілів з медзакладів півострова на потреби російських військових, які атакували південь України. За його вказівкою місцеві лікарні переобладнали під військові шпиталі для прийому загарбників", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може повернути Крим без бою – Резніков

Колаборантом є ексголовний санітарний лікар міст Феодосія і Судак. Після захоплення Криму він добровільно приєднався до лав окупаційної адміністрації, за даними СБУ.

"Там він отримав паспорт РФ та вступив до кремлівської партії "Единная Россия". Був "депутатом Судацької міськради". У жовтні торік Кремль призначили його "первым заместителем министра здравоохранения" в Криму. 22 липня цього року він очолив це "міністерство", – додали в СБУ.

Правоохоронці не розкривають імені підозрюваного. Але з відкритих джерел відомо, що цю псевдопосаду обіймає Костянтин Скорупський.

Російські війська готуються до оборони в Криму, ретельно окопуються на півночі півострова. Супутникові знімки, на яких видно нові укріплення росіян, показав аналітик Osint Бенджамін Піттет.

Окопи загарбників зафіксовані біля пункту пропуску "Чонгар" на адмінмежі між Херсонщиною та Кримом. З'явилися укріплення також біля Армянська.

Зараз ви читаєте новину «"Міністр" у Криму "переформатував" медицину під повномасштабне вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі