пʼятниця, 25 серпня 2023 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

"Як українці висадилися у Криму" - CNN

"Як українці висадилися у Криму" - CNN
Окуповані частини України / CNN

Аналіз на сайті CNN

Українські сили провели найскладніші та найамбіційніші на сьогодні операції проти російських військових об'єктів в окупованому Криму, заявили в Києві.

Український спецназ висадився на західному березі Криму, в районі населених пунктів Оленівка та Маяк

Спецназ висадився на західному березі Криму, в районі населених пунктів Оленівка та Маяк, у рамках спільної операції з ВМС країни, повідомляє розвідка Міноборони України.

"Під час виконання завдання українські захисники зіткнулися з підрозділами окупанта. В результаті, противник зазнав втрат серед особового складу та техніки", - повідомили у розвідці.

Поки вони там були, український підрозділ також підняв національний прапор, додали у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концерті у Кобзона: скільки генералів втратила РФ за час війни

Ця операція стане одним із найсміливіших кроків Києва з моменту початку контрнаступу проти російських військ, який поки що досяг лише обмеженого прогресу.

Київ недавно посилив удари дронів по Криму, прагнучи підірвати російську логістику та зусилля щодо поповнення запасів.

У цьому районі розташовані великі системи російської ППО і ракетні об'єкти, зокрема передові системи. У середу українці заявили, що знищили у цьому районі батарею ППО С-400.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Контрнаступ можна буде оцінити в кінці року" - старший лейтенант Армії оборони Ізраїлю

А на Маяку знаходиться російський радіотехнічний полк та сучасні радіолокаційні системи.

У неофіційних російських акаунтах у соцмережах повідомляється про стрілянину біля кемпінгу на мисі Тарханкут, найзахіднішій точці Криму, перед світанком у четвер. Один канал повідомив, що перша стрілянина сталася незадовго до 4 години ранку.

"Коли люди прокинулися і вийшли з будинків та наметів на пляж, то побачили недалеко від берега два гумові човни. Там були 10 невідомих чоловіків. Один із них обстріляв кемпінг", - повідомляє Telegram-канал SHOT.

Українська ДРГ висадилася в районі мису Тарханкут, обстріляла табір на березі моря і зникла у напрямку Одеси

Російський військовий блогер Wargonzo повідомив, що "українська диверсійно-розвідувальна група висадилася в районі мису Тарханкут, обстріляла табір на березі моря і зникла у напрямку Одеси".

Про зіткнення повідомив і Telegram-канал, пов'язаний з військовою частиною самопроголошеної "ДНР".

У 105-му полку "ополчення ДНР" повідомили, що біля мису Тарханкут знищено чотири легкомоторні катери з українськими диверсантами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українська армія тисне на російські позиції. Буде прорив" ‒ британський підполковник

"Російські силовики ліквідували диверсійно-розвідувальну операцію на морі близько четвертої ранку. За попередніми даними, ліквідовано близько 15-20 осіб", - йдеться у повідомленні.

Українська військова розвідка опублікувала кілька відеороликів, на яких показані українські надувні човни у темряві біля берегів Криму.

Також з'явилося відео, на якому українські надувні човни стріляють зенітною ракетою по російському літаку. Міноборони Росії опублікувало відео з кабіни екіпажу, на якому видно, як реактивний винищувач веде вогонь по катерам.

Тим часом, Україна заявила про деякі успіхи на південному фронті, в Запорізькій області, та продовжує наступ у районі Бахмута. Контрнаступ Києва поступово просувається на сході країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є три сценарії завершення війни в Україні" - Юрій Пойта

У Генштабі ЗСУ заявили у четвер, що підрозділам вдалося просунутись "у напрямку Новоданилівки та Новопрокопівки, закріпити там позиції, завдати артилерійського вогню по виявленим об'єктам противника та провести контрбатарейні дії".

"Противник зазнає значних втрат у живій силі, озброєнні та техніці, перекидає частини та війська, активно використовує резерви", - заявили в українському Генштабі.

Українські захисники також стримали спроби Росії просунутися далі на північ у районі Куп'янська у Харківській області, а також спроби прорватися на захід від Сватового у сусідній Луганській області.

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Як українці висадилися у Криму" - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі