неділя, 27 січня 2019 15:02

Холод у камері та болять зуби: повідомили про утримання українського моряка в РФ

Холод у камері та болять зуби: повідомили про утримання українського моряка в РФ
Полоненого українського морякя Володимира Терещенка утримують в московському СІЗО "Лефортово" де немає гарячої води та не працює телевізор. Фото - Громадське

Полоненого українського морякя Володимира Терещенка утримують в московському СІЗО "Лефортово" де немає гарячої води та не працює телевізор. Українець просив, аби його перевели в іншу камеру, бо в нинішній - холодно.

Терещенка утримують разом з мусульманином, якого звинувачують в тероризмі. Він не говорить російською, тому спілкуватися їм важко, повідомила його адвокатка Анастасія Георгієвська, передає "Громадське".

У Терещенка почали боліти зуби. Він написав заявку на медичний огляд. Також українець намагається домогтися права на дзвінок, адже при затриманні йому не дали на це право, хоча за законом мали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія зневажливо відреагувала на вимоги ПАРЄ

"Він читає книги, займається спортом. Настрій бойовий, розповідає байки, жартує. Тож старший матрос Терещенко тримається стійко, передає усім привіт", — розповіла адвокатка.

Також він досі не отримав жодного листа від рідних та друзів. За словами адвоката, родичі пишуть Терещенку 1-2 рази кожного тижня, однак жодного листа моряку не передали. Від нього ж листівку отримала сестра, хоча сам Терещенко написав додому вже 4 листи.

Терещенко також сказав, що на рейдовому буксирі "Яну Капу" моряки мали собаку Джесі. Коли кораблі РФ захопили українців — собака залишалася там. Де вона нині — не відомо.

Усі адвокати військовополонених оскаржили рішення Лефортовського суду щодо подовження терміну арешту.

Зараз ви читаєте новину «Холод у камері та болять зуби: повідомили про утримання українського моряка в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі