пʼятниця, 25 січня 2019 11:05

Росія зневажливо відреагувала на вимоги ПАРЄ

Росія зневажливо відреагувала на вимоги ПАРЄ
Окупанти вважають рішення ПАРЄ нелогічним, а всіх незгодних зовуть до Криму - фото dw.com

Окупанти вважають нелогічною вимогу Парламентської ассамблеї Ради Європи звільнити українських військовополонених.

Це заявив голова комітету з питань міжнаціональних відносин Юрій Гемпель, передають російські ЗМІ.

"Будь-який громадянин, який порушив кордон Російської Федерації, безумовно, повинен відповісти за законом", - сказав він.

На його думку, Росія діє виключно у нормах міжнародного права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, що значитиме резолюція ПАРЄ в майбутньому

"Щоб оцінити обстановку або хоча б підійди об'єктивно до цих питань, потрібно, звісно, приїхати до Криму і запитати, що говорять тут", - заявив Гемпель.

24 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію щодо агресії Росії у Керченській протоці та незаконного затримання українських моряків. Резолюція засуджує будівництво Керченського мосту та підтримує кордони України. Вона вимагає від Росії забезпечити вільне судноплавство в Азовському морі та Керченській протоці. Її підтримали 103 депутати, проти висловилися 3.

25 листопада о 21:20 російські прикордонники взяли штурмом українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу". Моряків, що знаходилися на кораблях, росіяни взяли у полон. Усіх їх звинуватили у порушенні так званого російського кордону та посадили до російських СІЗО. 15-16 січня їх судили у московському суді.

Зараз ви читаєте новину «Росія зневажливо відреагувала на вимоги ПАРЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі