неділя, 05 травня 2019 18:31

Головне це зберегти зовнішньополітичний курс - Муждабаев

Головне це зберегти зовнішньополітичний курс - Муждабаев
Кримський журналіст Айдер Муждабаєв вважає, що президент Петро Порошенко має повністю розігнати свою стару команду. Фото: Радіо. Свобода

Результати президентських виборів в Україні - це бунт проти президента Петра Порошенка та його влади.

"Роспропаганда всі ці роки робила з нього диявола, сам він здійснював купу помилок все це призвело до того, що люди пішли і проголосували за Зеленського, програму якого вони не знають", - говорить в коментарі журналісту Gazeta.ua Айдер Муждабаєв.

"Така підтримка не персоніфікована, це бажання людей щось в житті поміняти, а що саме невідомо. Бо серед електорату Володимира Зеленського є і проросійськи налаштовані і патріоти і лояльні і байдужі. На місці Зеленського я б не тішився цим, а спробував її якось зберегти", - додає експерт.

Перемога Зеленського завдяки охопленню всіх верств населення дуже непостійна. Тим паче, коли політична ситуація в країні знаходиться в підвішеному стані.

"Зараз на адресу Зеленського почався активний тролінг з боку колишніх регіоналів. Вони намагаються його зламати, і змусити діяти так, як їм вигідно. Якщо його втягнутий в ігри з РФ, то це буде дуже поганий сценарій для всіх нас. Реванш якщо піде, то по судовій лінії. Питання чи вистоїть Зеленський. Сподіваюся, що зовнішньополітичний курс і система безпеки не зміняться. Я думаю, що Зеленський сам розуміє це. Жодній людині українці не пробачать послаблення зовнішньополітичного курсу", - каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленському доведеться визначитися - Казанський

Щоб отримати другий шанс та більшість в парламенті Петру Порошенку необхідно повністю розпустити стару команду, яка його підвела. Але отримати другий шанс він зможе лише завдяки своїм поступкам.

"Всі ці БПП, "Батьківщини" це минуле століття, їх треба прибирати. Україні потрібна ідеологічна партія. 25% це не його голоси, а людей, які жорстко проукраїнські і дуже активні. Хто їх об'єднає, хто поведе їх на вибори, хто дасть гідну команду - той вийде переможцем парламентських виборів. Інакше це буде реванш регіоналів - ця шушваль розтягне голоси в парламенті, посіє розбрад та буде заважати роботі президента Зеленського", - сказав Муждабаєв. .

Президентські вибори не змінили українське суспільство через те, що воно живе дуже комфортно та не відчуває путінської загрози.

"Зараз в України є все: вона захищена армією, у неї є зовнішньополітичний курс. Ці вибори свідчать про те, що українці перестали відчувати війну. Але це тимчасово, у Путіна є всі важелі для того, щоб нам про війну швидко нагадати", - говорить він.

Україні зараз дуже небезпечно приймати помилкові рішення.

"Нашої помилки чекають і в Кремлі і на Заході. Правда на Заході з тривогою. Нам не можна здійснювати зовнішньополітичні помилки. Будь-яка наша слабкість призведе до того, що антиросійська коаліція розвалиться, а разом з нею і економічна підтримка України. Це мінне поле насправді. І я бажаю Зеленському не зробити жодної помилки", - підсумував експерт.

Рішення Володимира Путіна про видачу російських паспортів на Донбасі вкотре показало, що йому байдуже на міжнародне право та санкції.

Російська влада 2014-го автоматично визнала всіх кримчан громадянами РФ, діями на Донбасі залишила невизначеність, щоб мати простір для різних маніпуляцій, сказав у коментарі журналісту Gazeta.ua голова проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

Зараз ви читаєте новину «Головне це зберегти зовнішньополітичний курс - Муждабаев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі