четвер, 25 квітня 2019 13:02

"Не вийде залишити новому президенту" — експерт про дії української влади

"Не вийде залишити новому президенту" — експерт про дії української влади
"Не можна і воювати і торгувати і вести дипломатичні відносини"- Андрій Клименко Фото: Facebook

Рішення Володимира Путіна про видачу російських паспортів на Донбасі вкотре показало, що йому байдуже на міжнародне право та санкції.

Російська влада 2014-го автоматично визнала всіх кримчан громадянами РФ, діями на Донбасі залишила невизначеність, щоб мати простір для різних маніпуляцій, сказав у коментарі журналісту Gazeta.ua голова проекту "Майдан закордонних справ" Андрій Клименко.

"Останнім часом у російській пресі піднялася хвиля інтерв'ю та спогадів російських найманців, які воювали на Донбасі. Розповідають росіянам, як охороняли жителів Донбасу. Що їх треба забирати у РФ, бо вони так хочуть. Таким чином пропагандисти намагаються роздмухувати патріотичний вогонь, щоб тримати рейтинг Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "РФ вирішує кілька проблем" — експерт назвав несподівані версії видачі паспортів

Для введення воєнного стану немає підстав.

"Після Криму і Донбасу є всі приводи, щоб розірвати дипломатичні відносини. Можемо згадати заборону на експорт нафтопродуктів. Ця ситуація ще раз демонструє, що не можна і воювати, і торгувати, і вести дипломатичні відносини. Це потребує великих, зважених і відповідальних рішень. Не вийде залишити новообраному президенту. Це все на совісті Петра Порошенка і його уряду", — сказав він.

Жителям окупованого Донбасу видаватимуть російські паспорти. Президент Росії Володимир Путін підписав відповідний указ. Україна звернулася до Ради Безпеки ООН із цього приводу. США засудили дії путінської влади.

Зараз ви читаєте новину «"Не вийде залишити новому президенту" — експерт про дії української влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі