вівторок, 14 лютого 2023 10:59

Американський генерал розповів, без чого неможливо звільнити Крим

Американський генерал розповів, без чого неможливо звільнити Крим
Україна може звільнити Крим вже у 2023-му. Фото: 2plus2.ua

Звільнити анексований Крим без високоточної далекобійної зброї неможливо. З нею ж ЗСУ зможуть ізолювати півострів та уникнути великих втрат серед свого особового складу.

Про це заявив генерал-лейтенант, колишній командувачо сухопутними військами США в Європі Бен Годжес в інтерв'ю ТСН.ua.

"Якщо Україна дасть чітко зрозуміти Білому дому, Пентагону та Заходу, що їй потрібні можливості звільнити Крим цього року, це означає, що їй потрібна високоточна зброя великої дальності, яка могла б ізолювати Крим і зробити непропускним для російських військ. Це не призведе до великих втрат з боку України", – наголосив генерал-лейтенант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи наважиться РФ на ядерний удар: в США відповіли

За його словами, високоточна зброя великої дальності, засоби дальнього радіусу дії, "чи-то ATACAMS, чи-то F-16, чи-то безпілотники Gray Eagle, чи-то наземні бомби малого діаметру" можуть унеможливити перебування російського флоту, авіації чи армії в Криму. Це був би найшвидший шлях до звільнення Криму. Таке озброєння дозволило б Україні перемогти прохідну російську артилерію в масовій російській піхоті.

"Не потрібно вбивати всю російську піхоту. Треба просто унеможливити підтримку масової піхоти російською артилерією. Ви робите це, знищуючи штаби, склади боєприпасів та логістику", – переконаний Годжес.

Україна може перемогти Росію, зокрема, звільнити Крим вже 2023 року.

Важливою умовою цього є військова допомога Києву з боку Заходу. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній командувач американськими сухопутними військами в Європі Бен Годжес. Він переконаний, що Україна обов'язково переможе у війні.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал розповів, без чого неможливо звільнити Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі