вівторок, 14 лютого 2023 09:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Закінчення війни: американський генерал оцінив шанси України перемогти цьогоріч

Закінчення війни: американський генерал оцінив шанси України перемогти цьогоріч
Генерал-лейтенант, колишній командувачо сухопутними військами США в Європі Бен Годжес переконаний, у війні Україна обов'язково переможе Росію. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна може перемогти Росію, зокрема, звільнити Крим вже 2023 року.

Важливою умовою цього є військова допомога Києву з боку Заходу. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній командувач американськими сухопутними військами в Європі Бен Годжес в інтерв'ю ТСН.ua.

Він переконаний, що Україна обов'язково переможе у війні.

"Якщо Захід на чолі зі Сполученими Штатами Америки продовжуватиме надавати все, про що ми заявили раніше: зброю, боєприпаси, обладнання. І також, якщо ми продовжимо зберігати санкції проти Росії. І це, враховуючи якість оборони України і стійкості українського народу. Також численні проблеми з боку Росії", – пояснив генерал-лейтенант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберґ зробив гучну заяву щодо закінчення війни в Україні

За його словами, проблеми РФ – не лише великі втрати на фронті. Зокрема, йдеться ще й про внутрішні протистояння у Кремлі.

"Ми всі знаємо лише про величезні тисячі російських військ. Але ці цифри перебільшені. І у росіян стільки проблем, вони зазнають стільки втрат, у них стільки внутрішніх протистоянь між Пригожиним, Кадировим, Шойгу. Дуже реалістично очікувати, що Україна досягне успіху цього року, якщо все це триватиме. Але ми також повинні чітко розуміти, маю на увазі, що Україна також зазнає багато втрат", – додав Годжес.

Збройні сили України зроблять усе можливе, аби завершити війну у поточному році. Головною метою є вихід до кордонів нашої країни 1991 року (деокупація Криму та Донбасу), заявив представник Головного управління воєнної розвідки Вадим Скібіцький.

Кінець війни Росії проти України пришвидшить воєнна допомога українській армії. Чим більше наші Сили оборони отримають її від світу, тим скоріше Україна переможе, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Закінчення війни: американський генерал оцінив шанси України перемогти цьогоріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі