четвер, 04 квітня 2024 11:01

Як Україна може знищити Кримський міст - експерт розповів

Як Україна може знищити Кримський міст - експерт розповів
Україна може використати власне озброєння. Фото: ТАСС

Для знищення Кримського мосту потрібен змішаний залп крилатих ракет та великий рій дронів.

Західні партнери досі не ухвалили рішення про передачу далекобійної зброї, тож Україна може використати альтернативу, сказав військовий експерт та полковник ЗСУ в запасі Петро Черник поінформував у щоденному зведенні для "24 каналу".

"Те, що росіяни будують альтернативну логістичну гілку по суходолу, вказує на їхнє розуміння, що мосту приходить кінець", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський міст знищать у першій половині року - The Guardian

Для знищення мосту Україна може застосувати оперативно-тактичний ракетний комплекс "Грім-2" (або "Сапсан"). Його розробили ще до початку повномасштабної війни. Один такий комплекс вже продали до Саудівської Аравії. За цей час "Грім-2" могли модернізувати або проводити інші розробки.

Україна також має на озброєнні береговий ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" з ракетою Р-360, дальність польоту якої сягає до 300 км.

"Однак залп має бути змішаний, однієї балістики замало", - наголосив Черник.

Російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію. Тому ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Однак, потужна зброя може знищити міст. Про це розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, безпілотники не здатні завдати суттєвої шкоди конструкціям мосту. Для його знищення потрібно застосовувати далекобійні ракети.

Зараз ви читаєте новину «Як Україна може знищити Кримський міст - експерт розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі