середа, 03 квітня 2024 12:31

Кримський міст знищать у першій половині року - The Guardian

Кримський міст знищать у першій половині року - The Guardian
У ГУР планують третю атаку на Кримський міст. Фото: ТАСС

Головне управління розвідки Міноборони готує третю атаку по Керченському мосту.

Руйнація мосту "неминуча", пише The Guardian.

Один з чиновників сказав, що вивести з ладу міст збираються 2024 року.

"Ми зробимо це в першій половині 2024 року. У голови розвідки Кирила Буданова вже є більша частина коштів для досягнення цієї мети", - повідомив він.

ГУР дотримується плану, схваленого президентом Володимиром Зеленським щодо "мінімізації" військово-морської присутності Росії в Чорному морі.

Для російського президента Володимира Путіна міст є нагадуванням про окупацію Криму, яку він вважає одним зі своїх найбільших досягнень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партизани повідомили цікаву деталь про Керченський міст

"Знищення мосту зміцнить кампанію України зі звільнення Криму та підніме бойовий дух на полі бою та за його межами, де сили Києва поступово відступають", - йдеться у статті.

Поки неясно, як саме проведуть атаку. Росія посилила на мосту протиповітряну оборону і розгорнувши "баржу-мішень" як приманку для керованих ракет.

Якби міст остаточно знищили, РФ довелося б перевозити військові вантажі дорогами через окупований південь України.

Російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію. Тому ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Однак, потужна зброя може знищити міст. Про це 24 каналу розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, безпілотники не здатні завдати суттєвої шкоди конструкціям мосту. Для його знищення потрібно застосовувати далекобійні ракети.

Зараз ви читаєте новину «Кримський міст знищать у першій половині року - The Guardian». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі