четвер, 03 вересня 2020 17:00

Журналісти назвали Київ російським

Журналісти американського видання New York Post припустилися грубої помилки. У матеріалі про пасажирку МАУ, яка вийшла на крило літака в Києві, столицю України назвали російським містом.

New York Post з посиланням на британський таблоїд The Sun пояснює, що пасажирка вийшла на крило літака задля "прогулянки, що освіжає", повідомив Big Kyiv із посиланням на новину.

"Цій перегрітій жінці не терпілося зійти з рейсу в Росії", – йдеться у статті, а далі пояснюється, що літак приземлився в Києві.

Автор: bigkyiv.com.ua
  Неправильну транслітерацію видання не виправило
Неправильну транслітерацію видання не виправило


Допущену помилку 2 вересня виправили лише 3 вересня по обіді. Застарілий варіант транслітерації залишили – замість затвердженого міжнародним правописом Kyiv, написали Kiev.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Борисполі" жінка відкрила аварійний вихід літака і вийшла на крило

Організатори жіночого тенісного турніру у французькому Страсбурзі неправильно вказали національність першої ракетки України Еліни Світоліної. Анонсуючи участь Світоліної на турнірі, організатори поставили навпроти її імені російський прапор.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти назвали Київ російським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі