пʼятниця, 03 червня 2022 12:50

Зробити добру справу: 5 місць у Києві, де приймають речі для вимушених переселенців

Зробити добру справу: 5 місць у Києві, де приймають речі для вимушених переселенців
Місця в Києві, де приймають одяг для тимчасових переселенців. Фото - БЖ

Із початком повномасштабного вторгнення вже понад 5 млн людей в Україні стали вимушеними переселенцями. Багато хто поїхав зі своїх будинків, не взявши майже нічого, і зараз потребує допомоги з найпростішими побутовими речами, одягом.

Gazeta.ua розповідає, де в Києві можна віддати речі тим, хто цього потребує.

Головна умова всіх центрів прийому речей - вони повинні мати хороший стан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві відкрився центр підтримки переселенців "ЯМаріуполь"

Благодійний фонд "Життєлюб" організував штаб на Оболоні, куди кожен кияни може принести речі та продукти. Приймають одяг, засоби гігієни, постільну білизну та інше.

Долучитися до збору можна за адресою DREAM berry (Дрім Таун 2), Оболонський просп., 21.

Благодійна крамниця "Ласка" приймає одяг у двох локаціях - на вулиці Малопідвальній, 15 та на Липинського, 3. Збирають також сумки та взуття - передають вимушеним переселенцям і волонтерам.

Речі можна принести щодня з 11:00 до 18:00.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений LASKA CHARITY STORE (@laskastore)

Волонтери з благодійного фонду "Янголи ЮА" працюють у різних напрямках - допомагають як адресно, так і цілим містам. Збирають одяг, медикаменти, дитячі речі і харчування та інше.

Речі можна нести в штаб на вул. Кирилівській, 103 (територія психоневрологічної лікарні, корпус 12) щодня з 12:00 до 18:00.

Сервіс "Речі, які допомагають" працює в Києві та Одесі. Передати одяг та взуття людям із гарячих точок можна просто - достатньо залишити речі в контейнерах організації.

Зараз для переселенців збирають, зокрема, сезонне взуття. Карту з контейнерами можна переглянути онлайн.

Благодійний проєкт "Банк Одягу" збирає та віддає одяг не тільки переселенцям, а й всім, хто цього потребує. Окрім одягу та взуття, можна також приносити предмети побуту, засоби гігієни та продукти харчування тривалого зберігання.

Прийом відбувається на вул. Щусева 34/1. Час роботи: вівторок, четвер, субота - 11:00-13:00.

24 лютого Російська Федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Уряд з березня втілює у життя програму президента України з допомоги українцям, які вимушено залишили свої домівки через бойові дії. Держава виплатила кожному переселенцю в Україні мінімальну грошову щомісячну допомогу в сумі 2 тис. грн та 3 тис. грн - на дитину.

Зараз ви читаєте новину «Зробити добру справу: 5 місць у Києві, де приймають речі для вимушених переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі