субота, 03 листопада 2007 07:08

Збитки комунальним підприємствам компенсували

Київрада 1 листопада внесла зміни до міського бюджету на 2007 рік.

На пропозиції, виголошені з трибуни депутатом від фракції "Наша Україна" Володимиром Присяжнюком, 54 роки, пристало 77 депутатів. Не голосували лише фракції БЮТ і Віталія Кличка. Зміни полягають у тому, що міський бюджет компенсує комунальним підприємствам ті збитки, які вони понесли від господарської діяльності.

Аби не підвищувати ціни на хліб, депутати виділили 10 млн грн "Київмлину" та "Київхлібу". АЕК "Київенерго" місто відшкодує 125 млн грн. Це різниця між тим обсягом теплоенергії, який компанія надала місту, та її собівартістю — так пояснили в сесійній залі. Опозиція вважає це рішення необдуманим.

— Якщо комусь компенсації надають, то в інших кошти забирають, — каже "ГПУ" керівник фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова, 53 роки. — А зменшують у соціальних галузях. Зокрема, в галузі освіти депутати забрали біля 4 млн грн, а в охорони здоров"я вилучили 24 млн грн. Із соціального захисту населення взяли 46 млн грн. Загалом соціальна дохідна частина бюджету тепер зменшиться на 80 млн грн.

— Знімаються лише неосвоєні кошти. Завдяки погашенню боргів "Київенерго" тарифи не зміняться ні в цьому році, ні в наступному. Якщо навіть зміниться ціна на газ, то кияни цього не відчують. Компенсації ми погашатимемо відповідно до розрахунків, — запевнив перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, 57 років.

За словами Володимира Присяжнюка, бюджет Києва складає 18 млрд грн. Недовиконання поточного, за 9 місяців, становить 273 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Збитки комунальним підприємствам компенсували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі