четвер, 31 січня 2013 13:32

Виборчу кампанію Попова фінансуватиме Ахметов

Виборчу кампанію Попова фінансуватиме Ахметов
Ахметов фінансуватиме Попова неохоче. Фото: poltava.pl.ua

Фінансувати виборчу кампанію Олександра Попова та вибори регіоналів у Київраду буде олігарх Рінат Ахметов. Про це на прес-конференції заявив політолог Тарас Березовець.

Він також зауважив, що Попов — вимушена кандидатура, оскільки альтернативи йому в регіоналів немає.

"Наприкінці 2012 року президент на нараді, яка була присвячена справам у Києві, висловив дуже велике невдоволення діяльністю Попова. Це публічно не поширювалось, звісно. Але альтернативи йому зараз немає", - зазначив експерт.

Березовець додав, що головним лобістом проведення київських виборів з боку влади є спікер Володимир Рибак. Із крісла спікера він може легко вплинути на ту групу "регіоналів", які проти їх проведення.

"Є група в складі Адміністрації президента, яка є найбільшим опонентом проведення виборів у цьому році. Вони обстоюють думку, що їх потрібно проводити у 2015-му, разом із президентськими. Але за рішенням Конституційного суду, дата проведення виборів має бути в травні 2013-го", - сказав він.

Зі слів Березовця, лютий — це останній місяць, коли вибори в Києві мають бути призначені. Очікується, що рішення Верховної ради з цього питання буде через два тижні.

Зараз ви читаєте новину «Виборчу кампанію Попова фінансуватиме Ахметов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі