понеділок, 18 липня 2011 12:10

У Києві з'явилися дешеві квартири

У Києві з'явилися дешеві квартири

Київські квартири стали ще дешевшими. З початку року середня вартість житла на вторинному ринку столиці знизилася на 2,88%, на первинному ринку - на 0,95%

Про це йдеться в огляді ринку житлової нерухомості Києва консалтингової компанії UTG ("Українська торгова гільдія"), пише газета "Сегодня".

За даними компанії, середня вартість первинного житла економ-класу в столиці в червні склала 1247 дол/кв.м, бізнес-класу - 2314 дол/кв.м, еліт-класу - 7753 дол/кв.м.

При цьому експерти компанії зазначають збільшення вартості житла еліт-класу за перше півріччя на 3,9%. У ряді нових введених в експлуатацію житлових комплексів спостерігалося збільшення вартості житла до 12%.

З літа 2010 року обсяг продажів житла на первинному ринку столиці збільшився на 40%, на вторинному - на більш ніж 10%. У нових житлових комплексах столиці за місяць в середньому продається близько 5 квартир.

Як і раніше, покупців цікавило найдешевше.

"В основному операції йдуть в сегменті економ-класу, - каже Юрій Базелинський. - Якщо це однокімнатна, то люди хочуть купити за $ 50-60 тисяч, до $ 70 тис. Двокімнатні, відповідно, до $ 90 тис., 3-кімнатні - до $ 100 -110 тис. По житлу бізнес-класу і особливо еліт - це одиничні угоди ".

При цьому основна частка угод здійснюється за рахунок власних коштів покупців, частка іпотечного кредитування становить не більше 7%. У той же час близько 20% покупців житла на первинному ринку користуються розстрочкою.

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явилися дешеві квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі