пʼятниця, 19 жовтня 2007 07:15

Український дім підсвітять рожевими вогнями

На знак підтримки жінок, хворих на рак молочної залози, столичний Український дім три ночі підсвічуватимуть рожевими ліхтарями. Ілюмінація працюватиме з 19-го по 21 жовтня.

— Проект ініціювали активісти боротьби з раком молочної залози, — розповідає лікар-онколог Галина Майструк, голова правління благодійного фонду "Здоров"я жінки і планування сім"ї". — Дуже важливо вчасно діагностувати цю страшну недугу. Щороку кількість онкохворих у світі збільшується на один відсоток. До 2030 року захворювання на рак домінуватимуть.

Президент благодійного фонду "Спорт і діти" Стелла Захарова, 44 роки, каже, що 60 відсотків українців не займаються фізкультурою й не ведуть здорового способу життя.

— У ЗМІ та на рекламних щитах лише пропаганда спиртних напоїв і сигарет замість того, щоб привернути увагу дітей до спорту та якісного харчування, — зауважує олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики.

Науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, 55 років, каже, що в Україні на рак хворіє кожна п"ята жінка, з них більше половини — на рак молочної залози.

Зараз ви читаєте новину «Український дім підсвітять рожевими вогнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі