пʼятниця, 27 червня 2008 07:05

У зоопарку показали верблюденят Андромеду та К"юбі

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Верблюденя Андромеду відвідувачі Київського зоопарку вперше побачили 21 червня
Верблюденя Андромеду відвідувачі Київського зоопарку вперше побачили 21 червня

— Дивися, які горби, та він на тебе зараз як плюне! — говорить 7-річний Павло своєму другові. У вівторок зранку діти фотографують верблюдів біля вольєра в міському зоопарку. — А он яке маленьке біля мами лежить, бачиш? Відійди, кажу, бо плюне! — не вгамовується хлопчик.

Минулих вихідних у зоопарку провели День верблюда і вперше показали маленьких верблюденят — К"юбі та Андромеду. Вони народилися в різних самиць 4 та 8 квітня. Тварин змогли показати відвідувачам, коли новонароджені почали впевнено триматися на ногах.

— Поки що верблюденята в так званому дитячому садку, — каже "ГПУ" Галина Савчук, 23 роки, працівник зоопарку. — Це відгороджена від великого вольєру територія.

За словами працівників, ще три-чотири місяці маленькі верблюденята перебуватимуть у "дитсадку", а потім їх пустять до великого вольєра, де живуть верблюди й коні Пржевальського.

— Верблюдиха Надія, мати К"юбі, народила вперше, а Марта вже вдруге стала мамою. У маленьких один батько — верблюд Нурек, — розповідає Ігор Марейчук, 33 роки, завідувач відділу копитних тварин. — Поки що верблюденята п"ють материнське молоко, але потроху починають їсти сіно і траву.

Ім"я К"юбі придумала фірма ТОВ "К"юбокс" — опікун першого верблюденяти. Про Андромеду піклується газета "Комсомольська правда в Україні". Таке ім"я тварині дала дівчинка — читачка газети.

— У нас активна Андромеда: бігає, грається. А К"юбі не така рухлива, спокійніша. Зараз спекотно, тому вони лежать у тіні дерев, — каже Галина Савчук.

— Нам повезло, бо К"юбі — білий верблюд, такі народжуються рідко. Хоча коли вона виросте, буде звичайним двогорбим свійським верблюдом.

Дитинство К"юбі та Андромеди закінчиться за три-п"ять років. До того часу вони перебуватимуть біля матері.

У міському зоопарку зараз живуть шестеро верблюдів.

Зараз ви читаєте новину «У зоопарку показали верблюденят Андромеду та К"юбі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі