середа, 12 січня 2011 09:25

У Німеччині затримали депутата Київради

У Німеччині затримали депутата Київради

У Франкфурті-на-Майні поліція Німеччини затримала депутата Київради, голову постійної комісії, який перебував у міжнародному розшуку. Джерела в Київраді кажуть, що затриманий Олексій Євлах – голова земельної комісії.

Як розповіли в СБУ, його звинувачують у злочині, який завдав державі збитків на суму 10 млн грн, - пише "Сегодня".

Ще на початку липня Євлах давав пояснення працівникам СБУ в будівлі Київради, після чого йому стало погано – з гіпертонічним кризом і загостренням цукрового діабету він потрапив у приватну клініку, після якої він, за словами його помічниці Олени Маркосян, виїхав до Німеччини на лікування.

"Йому зробили 6 операцій на нозі, останню перед самим Новим роком", – сказала вона.

Кілька років тому Олексій Євлах потрапив у ДТП, після якого його ногу лікарі буквально збирали по частинах.

Олена Маркосян сказала, що ні їй, ні родині нічого не відомо про затримання.

"Я постійно спілкувалася з Олексієм. Він був у лікарні і постійно, за його словами, інформував СБУ про те, де знаходиться. З його дружиною Валентиною я розмовляла вчора вранці. Вона збиралася вилетіти до чоловіка, оскільки він повинен був повернутися в Україну", – сказала вона.

За словами джерела в Київраді, Євлах пропонував співробітникам СБУ сплатити за свій рахунок відрядження до Німеччини, щоб він міг дати свідчення. У службі безпеки це не коментують. Колеги Євлаха по Київраді вважають, що його приїзд буде дуже невигідний багатьом учасникам земельного дерибану зі столичної влади, оскільки у нього, як у голови земельної комісії, був "ключ" від всіх схем, і він підписував усі земельні рішення. Хоча порядок денний засідання Київради формувала Світлана Макєєва (екс-начальник земуправління секретаріату Київради, її справу зараз направлено до суду), Євлах вносив багато скандальних земельних питань на сесії "з голосу". Наприклад, 1 жовтня 2007 року (на найгучнішій сесії) ним було внесено відразу 18 питань про виділення землі садовим кооперативам, проекти рішень ніхто з депутатів не бачив.

Також стало відомо, що екс-начальника главку охорони здоров'я Людмилу Качурову вже звільнили з СІЗО на підписку про невиїзд. Але звинувачень з неї не зняли. Нагадаємо, її підозрюють у нецільовому використанні бюджетних грошей.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині затримали депутата Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі