понеділок, 25 квітня 2022 12:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У метро Києва встановили нові обмеження для людей

У метро Києва встановили нові обмеження для людей
У столичному метро діють нові правила. Фото: facebook.com/kyivmetro

Через відновлення повноцінної роботи метро в Києві запровадили нові обмеження на перебування людей.

Вони стосуються тих, хто постійно проживав у підземці через бойові дії. Про це розповіла заступниця керівника КП "Київський метрополітен" Наталка Макогон у коментарі виданню LB.

Вдень люди можуть перебувати на спеціально відокремлених місцях, які організували на кожній станції. У центрі платформи бути не можна через увімкнене електропостачання високої напруги, але ця заборона не діє вночі, коли потяги не курсують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович розповів, чого слід побоюватися в Києві

"Метро - це транспорт, а не житло. На станціях немає можливості, наприклад, повноцінно помитися, поїсти гарячого тощо. Ми не займаємося переселенням. Для цього є соціальні служби міста, які надають людям інформацію про можливість оформитися як ВПО, отримати виплати та інформацію про тимчасове житло. Те, як довго люди зможуть далі перебувати на станціях, залежить не від метрополітену, а від розпоряджень військової адміністрації міста", - наголосила Макогон.

Територіальні центри обслуговування громадян послуг із тимчасового розміщення не надають. Тим, хто потребує нового житла, необхідно звертатися до районних адміністрацій. Там можуть запропонувати розміщення в обʼєктах соціальної інфраструктури, школах, садочках тощо.

У Києві на час повітряної тривоги поїзди метро зупинятимуть рух наземною ділянкою на червоній лінії. А на зеленій - не курсуватимуть через Південний міст.

Зараз ви читаєте новину «У метро Києва встановили нові обмеження для людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі