пʼятниця, 01 квітня 2011 13:49

У Львові геройський статус Бандери і Шухевича закріплять назвами вулиць

У Львові геройський статус Бандери і Шухевича закріплять назвами вулиць

Цієї весни у Львові вул. Степана Бандери буде перейменовано на вул. Героя України Степана Бандери. Аналогічна зміна чекає на вул. Романа Шухевича.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин.

Він нагадав, що під час сесії Львівської обласної ради та зборів депутатів міськради біля пам'ятника провідникові ОУН Степану Бандері 13 січня 2011 року було прийнято відповідне рішення.

"Перейменування двох львівський вулиць покликане зафіксувати в топографічному сенсі та в свідомості львів'ян незмінний статус Романа Шухевича і Степана Бандери як Героїв України, не залежно від того, в якому юридичному статусі їх сприйматимуть донецькі апеляційні суди", – сказав Юрій Михальчишин.

Він зауважив, що це рішення має бути виконане впродовж цього року, найбільш імовірно, нові таблички з такими назвами вулиць з'являться вже цієї весни.

Для цього, каже депутат, треба ще провести певну роботу в юридичній площині – щодо узаконення цього рішення, а також в практичній – щодо власне зміни таблиць на вулицях.

На запитання про те, скільки буде витрачено на нові таблички, Михальчишин сказав: "Цим має займатися робоча група при управлінні культури Львівської міської ради".

Нагадаємо, нещодавно депутати Донецької обласної ради ухвалили звернення до народних депутатів України щодо неприпустимості героїзації Степана Бандери і розпалення міжнаціональної ворожнечі.

Доповідачем виступила депутат облради від Компартії Ірина Попова, яка закликала позбутися таких "ганебних героїв, як Степан Бандера".

Зараз ви читаєте новину «У Львові геройський статус Бандери і Шухевича закріплять назвами вулиць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі