середа, 30 березня 2011 12:25

Львівські депутати "відірвали" зі своїх бенкетів 600 тисяч на пам'ятник Бандері

Львівські депутати "відірвали" зі своїх бенкетів 600 тисяч на пам'ятник Бандері

68 депутатів Львівської облради проголосували за те, аби із коштів на проведення протокольних заходів держадміністрації та обласної ради 600 тисяч гривень виділили на добудову пам'ятника провіднику ОУН-УПА Степанові Бандері.

Таку пропозицію вніс депутат від партії "Свобода" Ярослав Кравченко, частина народних обранців його підтримала.

Раніше голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зазначав, що для того, аби завершити добудову пам'ятника Степанові Бандері у Львові, потрібно витратити ще 4,7 млн грн. У цю суму враховано вартість барельєфів, гранітного облицювання.

"600 тисяч - це надто мала сума, за ці гроші пам'ятник не добудуєш. Але і 4, 7 мільйонів гривень, на мою думку, також забагато. Треба кошторис перерахувати. Але ми більше розраховуємо на громадську підтримку. Створено благодійний фонд, який очолив письменник Ігор Калинець. Кожен українець може переказати гроші на добудову пам'ятнику Степанові Бандері. Загалом, роботи там залишилося на кілька місяців. Були б лише гроші," - прокоментував народний депутат Андрій Парубій.

Пам'ятник Бандері у Львові будують з 2003 року, в будівництво монумента вже вкладено понад 5 млн. грн.

Зараз ви читаєте новину «Львівські депутати "відірвали" зі своїх бенкетів 600 тисяч на пам'ятник Бандері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі