субота, 15 жовтня 2022 14:41

У Києві запустили оплату проїзду банківською карткою: на яких маршрутах вже працює

У Києві запустили оплату проїзду банківською карткою: на яких маршрутах вже працює
Для оплати проїзду достатньо прикласти банківську картку або гаджет з функцією безконтактної оплати до валідатора. Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Від суботи, 15 жовтня, у наземному комунальному громадському транспорті Києва розпочали під'єднання маршрутів, на яких можна буде оплатити проїзд банківською карткою.

Для оплати проїзду достатньо прикласти банківську картку або гаджет з функцією безконтактної оплати до валідатора. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Київ: Кличко повідомив про стан постраждалих

Підтвердженням роботи системи на тому чи іншому маршруті є фірмові наліпки на валідаторах.

Сервіс дає змогу користуватися також і застосунком "Київ Цифровий", і карткою киянина. Вартість разової поїздки за оплати банківською карткою – 8 грн.

"Якщо маєте на безплатний проїзд, на вашій картці киянина має бути під'єднана й активована відповідна пільга", – зауважив Кличко.

Поки така послуга діє лише на 16 маршрутах.

Оплата проїзду банківською карткою вже доступна в автобусах маршрутів: 6, 21, 41, 46, 50, 59, 61, 70, 73, 79, 98, 99, 101, 102, 103, 114.

"Упродовж двох – трьох наступних тижнів система працюватиме на всіх маршрутах і всіх видах комунального наземного громадського транспорту" – написав мер Києва.

7 жовтня набув чинності Закон України щодо підтримки національного музичного продукту й обмеження публічного використання музичного продукту країни-агресорки Росії, ухвалений Верховною Радою 19 червня.

Цим документом забороняється також "акустичне насильство" у пасажирському транспорті.

Заборона стосується як міського транспорту, так і приміських, міжміських, міжнародних маршрутів.

Зараз ви читаєте новину «У Києві запустили оплату проїзду банківською карткою: на яких маршрутах вже працює». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі