четвер, 07 липня 2016 18:34

У Києві заборонили підвищення тарифів

У Києві заборонили підвищення тарифів
Фото: businessua.com

7 липня депутати Київради на пленарному засіданні затвердили мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги з 1 липня.

Таке рішення підтримали 75 депутатів з 93 зареєстрованих у залі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Заборонити нарахування за розрахунками з 1 липня 2016 року і стягнення з населення міста Києва пені за несвоєчасне внесення плати за житлово-комунальні послуги", - сказано в тексті рішення.

"Ми проконтролюємо, щоб наші комунальні підприємства, наші жеки, наші листоноші не розносили платіжки з новими тарифами. Мораторій на підвищення цін на електричну енергію, природний газ, теплову енергію та послуги водопостачання встановлюють до 1 жовтня 2016 року. Рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, щодо підвищення тарифів з 1 липня - незаконне. Відомство не має відповідних повноважень", - заявив депутат фракції "Єдність" Олександр Омельченко. Він автор проекту рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Киян сповіщатимуть про рахунки за комуналку через SMS

Нагадаємо, Київенерго оприлюднило нові тарифи на тепло і гарячу воду, що набрали чинності у столиці з 1 липня. 1 куб. м гарячої води - 83,10 грн. За відсутності рушникосушарок - 76,71 грн. За наявності будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії, 1 гКал тепла коштуватиме 1416,96 грн. За відсутності - 1 м кв. опалювальної площі коштуватиме 32,97 грн на місяць.

Зараз ви читаєте новину «У Києві заборонили підвищення тарифів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі