вівторок, 16 березня 2021 14:19

У Києві встановили перші пости контролю повітря - фото
3

У Дарницькому та Дніпровському районах Києва встановили 2 пости, які стежитимуть за якістю повітря. Розташовані вони на вул. Архітектора Вербицького, 26 та на Харківському шосе, 7/1.

Про це повідомив мер міста Віталій Кличко.

Фото: КМДА

"Ще 3 пости плануємо встановити до кінця цього року в Печерському, Оболонському та Солом'янському районах. Управління екології КМДА напрацьовує план розвитку системи моніторингу і встановлення нових постів в усіх районах столиці", – зазначив Кличко.

Система вимірює понад 10 показників: діоксид сірки, діоксид азоту, оксид азоту, оксид вуглецю, озон, сірководень, аміак, пил, формальдегід, метил меркаптан та важкі метали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Подолі з каналізаційного люка "забило джерело"

За словами мера, обладнання та програмне забезпечення на постах відповідає директивам ЄС та рекомендаціям ВООЗ. Подібні системи працюють в Лондоні, Парижі, Мюнхені та інших європейських містах.

Усі дані моніторингу можна побачити в режимі онлайн за посиланням.

Українська столиця ледь не щодня потрапляє в антирейтинг міст за якістю повітря. Так, 11 березня Київ посів 12-те місце серед міст, де дихати найважче.

Зараз ви читаєте новину «У Києві встановили перші пости контролю повітря - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі