пʼятниця, 12 червня 2020 15:41

У Києві розібралися з ТРЦ, який будували на дорозі

У Києві розібралися з ТРЦ, який будували на дорозі
Частину ТРЦ приберуть. Фото: facebook.com/sergonaumovich

У Києві починають демонтувати будівлі ТРЦ на проспекті Леся Курбаса.

Місто змусило забудовника прибрати частину об'єкта, яку той незаконно звів на проїжджій частині.

"Як тільки з'явилася інформація, місто одразу направило на будівництво комісію з перевіркою. Працівники ШЕУ Святошинського району виявили порушення меж будівництва. Тому керівництво комунальної корпорації Київавтодор звернулось до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури столиці та поліції щодо реагування на правопорушення", - сказав міський голова столиці Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Будівництво порушило межі будівництва та пошкодило проїжджу частину. На дорожнє покриття встановили монолітну залізобетонну опору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щонайменше 3 столичних чиновників могли бути причетними до скандального будівництва в Пущі-Водиці

"Замовник будівництва не отримував та й не міг отримати погодження будувати на дорозі. До того ж фахівців Київавтодору спочатку не допустили на об'єкт для огляду й оцінки завданих місту збитків. І забудовник спочатку відмовлявся прибрати конструкцію. Але після деяких аргументів щодо можливих перспектив місто змусило забудовника погодитися і прибрати витвір будівельного креативу з дороги. Власним коштом. Вчора під вечір забудовник розпочав роботи з демонтажу конструкції з проїжджої частини. І також відновить там дорогу", - розповів Кличко.

ЗМІ передають, що ТРЦ April City будують колишні чиновники КМДА часів мера Леоніда Черновецького Денис Басс і Віталій Журавський. Вони працювали його заступниками до 2010 року.

На станції швидкісного трамвая "Кільцева дорога" в Києві прямо на проїжджій частині будують торговий центр April City. За проектом розворотне кільце трамваю мало проходити через April City.

Зараз ви читаєте новину «У Києві розібралися з ТРЦ, який будували на дорозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі