неділя, 18 червня 2023 06:05

У Києві подорожчала оренда квартир

У Києві подорожчала оренда квартир
У столиці стабілізувався ринок нерухомості. Фото: Pexels

У Києві зросла вартість оренди квартир в усіх сегментах.

У Львові дорожчають великі квартири, передає bird.

Найбільше подорожчали столичні однокімнатні квартири – на 11%. Оренда трикімнатних зросла на 8%, а двокімнатних на 3% порівняно з травнем.

Однокімнатна обійдеться у 10 тис. грн, двокімнатна 14 тис. грн, трикімнатна 24, 9 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка-style по-київськи: у столиці пропонують зняти квартиру з купою позолоти

На ринок нерухомості більше не впливають нічні обстріли, сезонність та коливання курсу. Тому у травні вартість оренди у Києві почала зростати і відновлюватися до довоєнного рівня.

У Львові медіана ціни оренди трикімнатних квартир збільшилася на 6%, двокімнатних на 5%, вартість однокімнатних квартир не змінилася. Оренда однокімнатної квартири там коштує 15 тис. грн, двокімнатної 16, 8 тис. грн, а трикімнатної 20 тис. грн.

В умовах воєнного стану вартість квадратних метрів від забудовника суттєво збільшилася. Попри те, що попит на квартири в новобудовах із лютого поточного року знизився майже до нуля, ціна житла на "первинці" продовжує зростати. Причиною такого парадоксу є брак грошей у забудовників, законодавчі нововведення та стрімке зростання курсу валют.

Зараз ви читаєте новину «У Києві подорожчала оренда квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі