пʼятниця, 08 лютого 2019 11:18

У Києві платитимуть за воду по-новому

У Києві платитимуть за воду по-новому
Мешканці багатоповерхівки будуть платити за весь обсяг води, яку спожив їхній будинок. ФОТО: Depositphotos

У столиці запрацює нова методика розподілу комунальних послуг.

У будинках, де всі приміщення оснащені лічильниками холодної води, обсяг небалансу розподіляється між усіма споживачами пропорційно обсягу споживання. Де частина приміщень без лічильників, він розподіляється між споживачами, які не мають лічильників, пропорційно кількості осіб, які фактично користуються послугами. Про це повідомила прес-служба Київводоканалу.

Раніше на сайті підприємства повідомляли, що методика запрацює з лютого. Нині це повідомлення видалене з порталу Київводоканалу. Копія сторінки збереглася в кеші пошуковика Google.

Зараз у Київводоканалі кажуть, що методика набуде чинності після прийняття Правил надання житлово-комунальних послуг. Коли саме їх ухвалять, невідомо.

Представник Київводоканалу буде щомісяця знімати показники загальнобудинкового лічильника. Про розрахункову дату мешканців попередять. Крім того, може змінитися порядок щомісячної передачі показників лічильників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На столичній станції з очищення води поселилися лебеді

З 1 лютого НКРЕКУ підвищила тариф на водопостачання і водовідведення для Київводоканалу на 11,4% - до 20,376 грн (з ПДВ 3,396 грн) за 1 куб м.

Зараз ви читаєте новину «У Києві платитимуть за воду по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі