четвер, 03 березня 2011 16:02

У Києві комуністи хочуть встановити пам'ятник Сталіну

У Києві комуністи хочуть встановити пам'ятник Сталіну

Член ЦК КПУ Юрій Соломатін пропонує встановити пам'ятник Сталіну на Європейській площі в центрі української столиці. За його словами, найближчим часом у Києві відбудуться громадські слухання, присвячені цьому питанню.

Соломатін стверджує, що поставити пам'ятник Сталіну на Європейській площі - це ініціатива не КПУ, або іншої політичної сили, а "радянського народу", тобто людей, які виступають за відновлення Радянського Союзу. За його словами, вони мають намір найближчим часом звернутися до столичної громадськості з цією пропозицією.

Громадські слухання з цього питання можуть відбутися вже в березні. На них комуністи та інші представники "радянського народу" розглянуть кілька варіантів розміщення пам'ятника. Наразі обговорюється три: праворуч від будівлі Філармонії, де пам'ятник Сталіну вже стояв за радянських часів, в центрі площі на круглій клумбі на місці світильника, і на сходах Українського дому.

Соломатін поки що не береться прогнозувати термін появи монументу в центрі столиці. Але стверджує, що це відбудеться раніше, ніж припускають більшість українців. На питання про те, чи прийме це рішення Київрада, комуніст відповів наступним чином: "Київрада буде радянською і затвердить наше рішення. Вже дуже скоро у нас можуть відбутися свої Туніс і Лівія, і ті, хто розвалив Радянський Союз, понесуть покарання за це" , - заявив він.

Раніше представники КПУ вже публічно заявляли про те, що не відкидають появи пам'ятника Сталіну в Києві. Але уточнювали, що це може відбутися і через 5, і через 20 років. Депутат Київради Олександр Бригінець заявляв ЗМІ, що комуністи можуть знайти в Києві приватника, який розмістить пам'ятник на своїй власній землі. У такому разі дозвіл влади йому не буде потрібен.

Нагадаємо, КПУ має намір відновити пам'ятник Сталіну у Запоріжжі. Крім того, з іншого боку біля входу у будівлю в обласний комітет КПУ встановлять пам'ятний знак радянській партизанці-диверсантці Зої Космодем'янській.

Такий висновок можна зробити з фото, які передав нардеп Олексій Бабурін своєму лідеру Петру Симоненку у Верховній Раді 1 лютого. На фото в руках депутатів зображена одна і та ж будівля.

Зараз ви читаєте новину «У Києві комуністи хочуть встановити пам'ятник Сталіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі